פתאלטים במוצרים הבאים במגע עם מזון – השפעות בריאותיות ואסדרה בישראל

אנה הלס, גילי כהן

נזקי הפלסטיק כבר ידועים לכול, והצורך בהפחתתו נעשה זה מכבר לאחד מסמלי המאבק לשמירה על איכות הסביבה. עם זאת, לא רבים מודעים לתוספים סינתטיים שמוספים לפולימר המרכיב את הפלסטיק, ולהשפעותיהם המזיקות על הבריאות. אחד מסוגי התוספים הללו הוא פְתָאלֵטים (phthalates), המשמשים לריכוך הפלסטיק, ומצויים במגוון רחב של מוצרי צריכה, לרבות כאלו הבאים במגע עם מזון. כיצד משתחררים חומרים אלו למזון ואיך הם משפיעים על בריאותנו? איך נמנע מחשיפה אליהם ואיפה עומדת האסדרה בישראל? קראו פה.

 

למסמך המלא

 

כיצד נעשה שימוש נכון יותר בפלסטיק כדי למזער את ההשפעות השליליות שלו על בריאותנו ועל הסביבה? ד"ר אנה הלס, המנהלת המדעית של האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה, מתארחת ב"מה שקורה מחר".

 

לכתבה בנושא

לראיון בנושא